LOGO-GOZOA-200X100-1.png

Patxi

Tellería

Pasteleria: Aramendia (Donostia)

  • Facebook
  • Instagram

/// BIO

Aramendia Etxearen jatorria Zangozan dago, eta Benito Aramendia du buru. 1898tik Aramendia familia gogor aritu da lanean; ezkogin familia bat zen eta, garaiko ezkogile askok bezala, gozogintza zuten bigarren lan, abarasketatik, argizariaz gain, ezti asko lortzen baitzen. Gozotasunetik gozokietara pasa ziren, eta haiekin ekoizpen handitu eta zabaldu egin zen, Zaragozatik hasi eta Euskadi osoan zehar salduz.

Belaunaldien arteko laugarren txanda Javi Aramendiak hartu du. 2000. urtean, Aramendia etxeak Errenterian ireki zituen ateak, Mendarte gozotegi zaharrean (Biteri kalea, 10). Urte zailen ondoren, negozio-eredua aldatzea erabaki zuten, eta 2013an gaur egungo 10 lokaletara zabaldu zuten negozioa, izan ere, Gipuzkoako gozo onenak saltzen dira bertan.

Gipuzkoako gozogile eta txokolategileak.